Scholingsagenda

MBT-scholing

Om je te kunnen registreren als MBT-behandelaar dien je voldoende erkend onderwijs te hebben gevolgd. Bij opleidingstrajecten wordt een onderscheid gemaakt tussen gelicentieerd onderwijs en geaccrediteerd onderwijs.

Om je te kunnen registreren als MBT Basistherapeut dient ALTIJD een gelicentieerde MBT-basistraining te zijn gevolgd. Het Anna Freud Centre (AFC) in London, waar MBT is ontwikkeld, geeft deze licentie af.  Daarnaast is de MBT-supervisorenopleiding een door het AFC gelicentieerde opleiding. Op dit moment worden in Nederland gelicentieerde basistrainingen en supervisorenopleidingen aangeboden door MBT Nederland en MBT Expertise. Ook gelicentieerde basistrainingen van andere door het Anna Freud Centre erkende (internationale) MBT opleidingsinstituten kunnen gebruikt worden voor een registratietraject.

Om je te kunnen (her)registreren op specialistisch niveau dien je geaccrediteerde MBT-vervolgtrainingen te hebben gevolgd. Accreditaties worden toegekend door het Register MBT aan onderwijs verzorgd door erkende MBT Supervisoren of onderwijs verzorgd door erkende MBT Opleidingsinstituten.

Voor een registratie op specialistisch niveau zal altijd een combinatie van gelicentieerd en geaccrediteerd onderwijs gevolgd moeten worden.

Aanvragen accreditatie

Het Register MBT hecht er belang aan een zo breed en divers mogelijk scholingsaanbod te bieden aan MBT-behandelaren (in opleiding). MBT Supervisoren en MBT Opleidingsinstituten worden om die reden van harte uitgenodigd al het MBT-gerelateerde onderwijs dat zij geven in te dienen voor accreditatie, zodat dit opgenomen kan worden in de scholingsagenda. Dit kan gaan om (specialistische) vervolgtrainingen, maar ook om workshops, lezingen en/of bijdragen aan congressen. Meer informatie over het accreditatiebeleid vind je HIER.

Kosten accreditatie

Accreditaties worden toegekend voor een periode van 3 jaar. Zolang de accreditatie geldig is, kunnen er nieuwe edities van dezelfde scholing worden toegevoegd aan de scholingskalender.

Aan het aanvragen van accreditaties van scholing tot en met 4 accreditatiepunten zijn geen kosten verbonden. Voor aanvragen vanaf 5 accreditatiepunten wordt € 30,- in rekening gebracht.